Elektro vs. Elektromagnetna Stimulacija: Koja je prava magija za vaše telo?

Otkrijte razlike, prednosti i zašto EMMS dominira

U svetu estetske medicine i fitnesa, elektro stimulacija mišića (EMS) i elektromagnetna stimulacija mišića (EMMS) su dve popularne metode koje se koriste za poboljšanje tonusa i snage mišića, smanjenje celulita i ukupno poboljšanje telesne konture. Često se misli da su ove dve tehnike jedno te isto, ali u stvarnosti, one se značajno razlikuju po svojim mehanizmima delovanja i efektima. Kako bismo vam pomogli da donesete informisanu odluku, u ovom članku ćemo detaljno opisati obe metode, s posebnim osvrtom na njihove specifične prednosti.

Sadržaj

Elektro stimulacija mišića (EMS)

Šta je EMS? Elektro stimulacija mišića koristi električne impulse za stimulaciju mišićnih vlakana. Elektrode se postavljaju na kožu preko ciljanih mišićnih grupa, a električni impulsi uzrokuju kontrakcije mišića, simulirajući prirodne kontrakcije koje se dešavaju tokom fizičke aktivnosti.

Šta EMS donosi:

 1. Povećanje mišićne snage i tonusa: Redovnom upotrebom EMS-a, korisnici mogu poboljšati snagu i definiciju mišića.
 2. Rehabilitacija i oporavak: EMS se često koristi u fizioterapiji za oporavak od povreda i za rehabilitaciju mišića.
 3. Smanjenje celulita: EMS tretmani mogu pomoći u smanjenju celulita poboljšanjem cirkulacije i stimulacijom mišićnih vlakana ispod kože.

Ograničenja EMS-a:

 1. Neprijatnost: Neki korisnici mogu osetiti nelagodnost ili bol tokom tretmana.
 2. Ograničeni rezultati: Rezultati mogu biti ograničeni u poređenju sa intenzivnijim fizičkim vežbama.

Pogledajte šta naši klijenti kažu

Mnogi zadovoljni klijenti potvrđuju uspešnost naših tretmana

OVO NIJE SLUČAJNOST

 

Elektromagnetna stimulacija mišića (EMMS)

Šta je EMMS? Elektromagnetna stimulacija mišića koristi elektromagnetne talase za izazivanje mišićnih kontrakcija. Ova tehnologija prodire dublje u tkiva u poređenju sa EMS-om, omogućavajući intenzivnije i efikasnije kontrakcije mišića. 

Komercijalno, EMMS se najčešće oglašava pod nazivima kao što su Tesla Sculpt, Emsculpt, Emslim, Emfit, Emfit Plus, HIEMT (High-Intensity Electromagnetic Muscle Trainer), Magshape, Magnetic Muscle Stimulation (MMS), i Body Shape.

Benefiti EMMS-a:

 1. Dublja penetracija: EMMS može stimulisati dublje mišićne slojeve, što može rezultirati boljim mišićnim rastom i definicijom.
 2. Više kontrakcija: Jedan EMMS tretman može izazvati hiljade kontrakcija mišića, što je mnogo više nego što je moguće postići običnim vežbanjem.
 3. Neinvazivnost: Ovi tretmani su neinvazivni i bezbolni, što ih čini privlačnom opcijom za mnoge korisnike.
 4. Smanjenje celulita: EMMS tretmani mogu pomoći u smanjenju celulita poboljšanjem cirkulacije i stimulacijom mišićnih vlakana, čime se zateže koža i smanjuje vidljivost celulita.

Aspekti za razmatranje kod EMMS-a:

 1. Visoki troškovi: EMMS tretmani su često skuplji u poređenju sa EMS-om.
 2. Potencijalne kontraindikacije: Osobe sa određenim medicinskim stanjima ili implantatima možda neće biti pogodne za EMMS tretmane.

Iskoristite priliku za besplatne konsultacije i saznajte više o našim uslugama.

Kontaktirajte nas danas i otkrijte sve mogućnosti koje nudimo.

 

Šta Izabrati?

Elektro stimulacija mišića (EMS) i elektromagnetna stimulacija mišića (EMMS) nude efikasne načine za poboljšanje mišićne snage i tonusa, smanjenje celulita i ukupno poboljšanje telesne konture, ali imaju različite pristupe i rezultate. EMS je često pristupačniji i koristan za rehabilitaciju, dok EMMS pruža intenzivnije i dublje mišićne kontrakcije sa bržim rezultatima. Prilikom odabira između ovih metoda, važno je razmotriti vaše ciljeve, budžet i eventualne medicinske kontraindikacije. 

Ipak, EMMS se često pokazuje kao superiornija opcija za one koji traže brže i dugotrajnije rezultate, uključujući smanjenje celulita i značajno poboljšanje ukupnog tonusa i izgleda tela.