Puder Obrve – Prirodna Lepota i Trajnost

Ako ste nezadovoljni oblikom, bojom ili gustinom svojih obrva, i umorni od svakodnevnog korišćenja olovaka za obrve, senki za oči, maskara, ili ste se susreli sa problemima kao što su neprirodan izgled, razmazivanje, bledjenje ili potreba za čestim korekcijama, puder obrve mogle biti rešenje za vas. 

Saznajte šta tačno predstavlja tehnika puder obrva, kako funkcioniše, koje su joj prednosti, i kako izabrati stručnjaka u ovoj oblasti.

Sadržaj

Šta je to tehnika puder obrva i kako funkcioniše?

Tehnika puder obrva je jedan od najnovijih i najpopularnijih metoda za postizanje prirodnog i savršenog izgleda obrva. U Srbiji je ova tehnika poznata i pod nazivima puder obrve, shading obrve, puder senčenje, brow shading, i ombre obrve

Ova tehnika uključuje unošenje pigmenta u gornji sloj kože pomoću specijalnog uređaja i igle, što stvara efekat senčenja i puderastog izgleda na obrvama.

Benefiti puder obrva su brojni:

 • Izgledaju kao da ste ih šminkali senkom: Ova tehnika pruža efekt šminke koji je postojan i prirodan.
 • Veoma prirodan izgled: Obrve deluju prirodno i meko, bez grubih kontura.
 • Guste obrve sa mekom teksturom: Postiže se efekat gustih obrva koje izgledaju negovano.
 • Odsutnost grubih i neprirodnih kontura: Rezultat su obrve sa suptilnim prelazima boja.
 • Trajnost od 1-2 godine: Pigment ostaje postojan, uz minimalno bledjenje, pružajući dugotrajan efekat.

Puder tehnika je idealna za one koji imaju retke, tanke ili neujednačene obrve, kao i za one koji bi želeli da promene oblik ili boju svojih obrva. 

Ova tehnika je pogodna za sve tipove kože, uključujući osetljivu i masnu kožu.

Proces puder tehnike tetoviranja obrva obuhvata više koraka:

 • Konsultacije sa stručnjakom: Pre tretmana važno je konsultovati se sa stručnjakom koji je obučen za ovaj tip šminkanja. Detaljno razgovarajte o željenom izgledu, a on će vam dati savete i preporuke na osnovu vaših želja, tipa kože, boje kose i oblika lica.
 • Priprema područja obrva: Stručnjak temeljno čisti i dezinfikuje područje oko obrva, zatim nanosi lokalni anestetik u obliku kreme ili gela kako bi smanjio nelagodnost tokom tretmana.
 • Izbor boje i oblika obrva: U dogovoru sa stručnjakom birate boju pigmenta za obrve. Boja bi trebalo da bude u harmoniji sa vašom prirodnom bojom kose i kože, kao i sa vašim ukusom i stilom. Zatim stručnjak procenjuje i crta okvir obrva, uzimajući u obzir linije vašeg lica, simetriju i harmoniju. Kada ste zadovoljni sa oblikom, počinje nanošenje pigmenta.
 • Nanošenje pigmenta: Stručnjak koristi specijalni uređaj koji putem fine igle ubacuje pigment u gornji sloj kože kroz male, precizne tačke. Pigment se postepeno nanosi, stvarajući mekani, puderasti i nijansirani efekat na obrvama. Na početku obrva efekat je zamućen, dok je na kraju oštar i definisan. Ako osetite bilo kakvu nelagodnost u ovoj fazi, stručnjak može ponovo naneti anestetik.
 • Završna nega: Nakon nanošenja pigmenta, stručnjak čisti obrve i nanosi završni sloj pigmenta, što pomaže u fiksiranju i održavanju intenziteta boje. Zatim daje uputstva za negu puder obrva nakon tretmana, kao i preporuke kada je potrebno vratiti se na korekciju.

Pogledajte šta naši klijenti kažu

Mnogi zadovoljni klijenti potvrđuju uspešnost naših tretmana

OVO NIJE SLUČAJNOST

 

Zašto je puder tehnika povoljnija u odnosu na druge metode šminkanja obrva?

Puder tehnika nudi brojne prednosti u odnosu na druge metode šminkanja obrva, kao što su:

 • Trajnost: Puder tehnika može trajati od 2 do 5 godina, u zavisnosti od tipa kože, životnog stila i nege obrva. Nakon ovog perioda, jednostavna i brza korekcija može se izvršiti u pogledu boje i oblika.
 • Prirodnost: Puder tehnika daje veoma prirodan i suptilan izgled obrvama, bez oštrih linija i ivica. Obrve izgledaju kao da su ispunjene puderom ili senkom, a ne olovkom ili bojom. Boja se usklađuje sa vašom prirodnom bojom kose i kože, dok oblik prati linije vašeg lica.
 • Bezbolnost: Puder tehnika je bezbolan i neinvazivan metod, jer se pigment unosi samo u gornji sloj kože, bez oštećenja folikula dlake. Upotreba anestetičke kreme ili gela tokom tretmana smanjuje osećaj nelagodnosti. Nakon tretmana nije potreban poseban oporavak ili odsustvo sa posla.
 • Brzina: Puder tehnika je brz i jednostavan metod koji traje oko 2 sata, uključujući konsultacije, procenu i crtanje obrva, nanošenje pigmenta i završnu negu. Nakon tretmana odmah možete nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima, uz poštovanje saveta za negu obrva.

 

Iskoristite priliku za besplatne konsultacije i saznajte više o našim uslugama.

Kontaktirajte nas danas i otkrijte sve mogućnosti koje nudimo.

 

Kako teče proces tretmana i koja je nega obrva potrebna nakon tretmana?

Proces puderaste tehnike tetoviranja obrva je jednostavan i siguran, ali za postizanje najboljih rezultata potrebno je pratiti određene mere nege obrva nakon tretmana. Evo nekoliko stvari koje trebate znati o procesu tretmana i nezi obrva nakon tretmana:

 • Proces tretmana: Kao što smo već pomenuli, proces tretmana uključuje konsultacije sa stručnjakom, pripremu područja obrva, izbor boje i oblika, nanošenje pigmenta i završnu negu. Tokom tretmana možete osetiti blago trnjenje, utrnulost ili pritisak na obrvama, ali ništa što bi bilo nepodnošljivo ili bolno. Ako imate osetljivu kožu, može doći do blagog crvenila ili otoka oko obrva, ali to brzo prolazi. Nakon tretmana vaše obrve mogu izgledati tamnije i intenzivnije nego što želite, ali to je normalno i privremeno. Boja postepeno slabi i prilagođava se vašoj prirodnoj boji kose i kože u narednim danima i nedeljama.
 • Nega obrva nakon tretmana: Nega obrva nakon tretmana je veoma važna, jer utiče na kvalitet i trajnost rezultata. Evo nekoliko saveta koje trebate pratiti nakon tretmana:
  • U prva 24 sata ne perite obrve. Nakon toga ih perite samo mlakom vodom i blagim sapunom, izbegavajući trljanje, češljanje ili čupanje obrva.
  • Ne koristite nikakvu kozmetiku na obrvama, kao što su olovka za obrve, senka za oči, gel za obrve ili maskara, dok se obrve potpuno ne zaleče. To može trajati od 7 do 14 dana, u zavisnosti od tipa kože i brzine zarastanja.
  • Ne izlažite obrve direktnom sunčevom svetlu, solarijumu, sauni, parnom kupatilu ili bazenu dok se obrve potpuno ne zaleče. To može izbledeti boju i oštetiti pigment.
  • Ne čupajte dlake oko obrva dok se obrve potpuno ne zaleče. Ako želite oblikovati obrve, koristite makaze ili brijač, ali pazite da ne oštetite tretirano područje.
  • Dva puta dnevno nanesite hidratantnu kremu ili balzam na obrve da biste sprečili suvoću kože i ljuštenje. Stručnjak će vam preporučiti proizvod i način nanošenja.
  • Pratite uputstva za negu obrva koja vam je dao stručnjak i kontaktirajte ga ako imate bilo kakva pitanja, zabrinutosti ili probleme u vezi sa obrvama.

Kako odabrati stručnjaka za puder tehniku i na šta treba obratiti pažnju

Šminkanje obrva puder tehnikom je umetnost koja zahteva stručnost, iskustvo i preciznost. Zato je važno odabrati stručnjaka koji je adekvatno obučen, poseduje sertifikat i profesionalan je u pružanju usluge. Evo nekoliko saveta kako odabrati stručnjaka za puder tehniku i na šta treba obratiti pažnju:

 • Proverite kvalifikacije i sertifikate stručnjaka za puder tehniku. Stručnjak mora posedovati odgovarajuću obuku, obrazovanje i dozvolu za izvođenje ovog tipa šminkanja. Takođe, pogledajte da li stručnjak redovno učestvuje na obukama i seminarima kako bi pratio nove trendove i tehnike.
 • Pogledajte portfelj stručnjaka i radove u oblasti puder tehnike. Stručnjak treba da ima bogat portfelj koji pokazuje njegov stil, kvalitet i sposobnosti. Pogledajte slike pre i posle tretmana, kao i slike različitih tipova obrva, boja i oblika. Takođe, proverite da li stručnjak ima zadovoljne i lojalne klijente koji su ostavili pozitivne komentare i preporuke.
 • Razgovarajte o svim detaljima sa stručnjakom za puder tehniku i postavite sva pitanja koja vas zanimaju. Stručnjak treba da bude ljubazan, profesionalan i komunikativan, i treba da pruži sve potrebne informacije i savete o puder tehnici. Pitajte ga o njegovom iskustvu, načinu rada, cenama, uslovima, garancijama i mogućim komplikacijama. Takođe, pitajte ga da vam pokaže sertifikate, dozvole i higijenske standarde koje poštuje.
 • Uporedite ponude i cene različitih stručnjaka za puder tehniku, a zatim odaberite onog koji vam najviše odgovara. Ne zaboravite da najjeftinija opcija nije uvek najbolja, i da kvalitet ima svoju cenu. Šminkanje obrva puder tehnikom je dugoročna investicija u vaš izgled i samopouzdanje, tako da ne želite rizikovati sa stručnjakom koji nije kvalifikovan ili proveren.

Kako se pripremiti za tretman i šta očekivati od rezultata

Pre nego što se odlučite za šminkanje obrva puder tehnikom, važno je da se dobro pripremite za tretman i da znate šta očekivati od rezultata. Evo nekoliko saveta kako se pripremiti za tretman i šta očekivati od rezultata:

Priprema za tretman:

Pre tretmana poštujte sledeća pravila:

 • Ne uzimajte lekove koji utiču na zgrušavanje krvi, najmanje 7 dana pre tretmana. To može povećati rizik od krvarenja i modrica tokom i nakon tretmana.
 • Ne konzumirajte alkohol, kafu, energetska pića i druge stimulanse najmanje 24 sata pre tretmana. To može uticati na osetljivost kože i boju pigmenta.
 • Ne radite hemijski piling, mikrodermoabraziju, mezoterapiju, botox, filere i druge tretmane za negu lica najmanje 4 nedelje pre tretmana. To može oštetiti kožu i uticati na zarastanje i rezultat.
 • Ne brijte, epilirajte, čupajte ili farbajte obrve najmanje 2 nedelje pre tretmana. To može oštetiti folikule dlake i uticati na oblik i boju obrva.
 • Ne izlažite se sunčevim zracima, solarijumu, sauni, parnom kupatilu ili bazenu najmanje 2 nedelje pre tretmana. To može isušiti i oštetiti kožu, i uticati na boju pigmenta.

Očekivanja od rezultata:

Nakon tretmana nemojte očekivati odmah vidljive rezultate, jer se oni postepeno razvijaju u narednim danima i nedeljama. Boja i oblik obrva će se kontinuirano menjati i prilagođavati vašoj prirodnoj boji kose i kože, kao i vašem licu i izrazu.

Rezultati nisu trajni, već vremenom blede i smanjuju se. To zavisi od tipa kože, načina života i nege obrva. Generalno, puder tehnika traje između 1 i 2 godine, nakon čega može biti potrebna korekcija boje i oblika obrva.

Rezultati nisu savršeni, već prirodni i suptilni. Nemojte očekivati identične obrve, jer to nije ni prirodno ni moguće. Umesto toga, očekujte slične, ali ne identične obrve, jer svaka obrva ima svoj karakter i jedinstvenost.

Često Postavljana Pitanja i Odgovori o Puder Tehnici

Da biste bolje razumeli i odlučili da li je šminkanje obrva puder tehnikom pravo za vas, sakupili smo neka često postavljana pitanja i odgovore o tome. Ako imate dodatnih pitanja, ne ustručavajte se da nas kontaktirate, i rado ćemo vam odgovoriti.

Puder tehnika je jedna od najnovijih i najpopularnijih metoda šminkanja za postizanje savršenih i prirodnih obrva. Osnova ove tehnike je unošenje pigmenta u gornji sloj kože pomoću specijalnog uređaja i igle, što stvara efekat senčenja i puderastog izgleda na obrvama. Puder tehnika je idealna za one koji imaju:

retketankeneujednačene ili bi želeli da promene oblik ili boju svojih obrva.

Puder tehnika je pogodna za sve tipove kože, uključujući osetljivu i masnu kožu.

Prednosti puder tehnike su brojne, uključujući trajnost, prirodnost, bezbolnost i brzinu tretmana. Puder tehnika traje između 1 i 2 godine, a obrve dobijaju veoma prirodan i suptilan izgled. Puder tehnika je bezbolan i neinvazivan metod, i traje oko 2 sata. Puder tehnika je investicija u vaš izgled i samopouzdanje, koja na duže staze štedi vreme i novac.

Ako ste zainteresovani za puder tehniku kao metod trajnog šminkanja obrva, preporučujemo da se obratite stručnjaku specijalizovanom za ovu tehniku, koji će vam pružiti potrebne informacije i savete, i profesionalno i bezbedno izvesti tretman. Puder tehnika trajnog šminkanja obrva omogućava vam da imate lepe, uredne i prirodne obrve koje ističu vašu lepotu i samopouzdanje.