Japansko Iscrtavanje Obrva: Umetnost Microbladinga i Tajna Prirodne Lepote

Imate Problema sa Obrvama? Niste Sami!

Mnoge žene (i muškarci) širom sveta suočavaju se s izazovom kako postići savršene obrve. Možda ste umorni od svakodnevnog nanošenja olovke za obrve ili senke. Možda se vaše obrve jednostavno ne ponašaju onako kako biste želeli – neravnomerno rastu, tanke su ili imaju praznine. Ako patite od alopecije, imate retke ili nepravilne obrve, japansko iscrtavanje obrva može biti rešenje koje tražite.

“Oči su ogledalo duše”, kažu. Jeste li razmišljali koliko vaše obrve igraju važnu ulogu u vašem izgledu? Savršeno oblikovane obrve ističu vaš stil, dok loše odabrani oblik može potpuno pokvariti vaš izgled. Zato je ključno da vaše obrve tačno odražavaju vaše potrebe i stil.

Sadržaj

Šta je Japansko Iscrtavanje Obrva?

Japansko iscrtavanje obrva, poznato i kao microblading, tehnika je koja vam može pružiti prirodan izgled obrva kakav ste oduvek želeli. Koristeći finu iglu, stručnjaci ručno ubacuju pigment ispod kože, stvarajući tanke, prirodne linije koje oponašaju dlačice obrva. Specijalne boje koje se koriste su hipoalergene i dugotrajne, obezbeđujući postojanost i prirodan izgled obrva. Sam postupak je manje invazivan i bezbolan, a rezultati mogu trajati od 12 do 18 meseci, zavisno od tipa kože i načina održavanja. Rezultat su pune, oblikovane i savršeno definisane obrve koje traju mesecima​​.

Microblading je razvijen početkom 21. veka i postao popularan u Aziji, naročito u Singapuru i Koreji oko 2005. godine, dok je u Evropi i SAD-u postao poznat oko 2010. godine. Metoda uključuje fine, pero-linije koje imitiraju prirodne dlake obrva, čime se postiže veoma prirodan izgled​​.

Globalna Popularizacija Japanskog Isctavanja Obrva

U Srbiji, Branko Babić je bio ključna figura u popularizaciji japanskog iscrtavanaj obrva. On je iskoristio ovu tehniku u promociji svog brenda PhiBrows, koji je postao sinonim za kvalitet i preciznost u ovoj oblasti. Babić je razvio specifičnu metodu i standarde za izvođenje microbladinga, čime je značajno doprineo širenju i prihvatanju ove tehnike kako u Srbiji, tako i širom sveta​ (Wikipedia)​. Sličan pristup su usvojili i drugi umetnici širom sveta, kao što su David Zhang sa svojim 6D obrvama u Aziji i mnogi drugi u Evropi i SAD-u koji su brendirali svoje verzije ove tehnike.

Pogledajte šta naši klijenti kažu

Mnogi zadovoljni klijenti potvrđuju uspešnost naših tretmana

OVO NIJE SLUČAJNOST

Raznovrsna Terminologija Japanskog Iscrtavanja Obrva

Tehnika japanskog iscrtavanja obrva poznata je pod različitim imenima širom sveta, reflektujući njenu univerzalnost i raznovrsne stilove primene. Evo nekoliko najčešće korišćenih termina:

Eyebrow Embroidery
Zbog načina na koji se pigment “vezuje” u kožu, ova tehnika se često naziva “eyebrow embroidery” (vezenje obrva). Sitne iglice koriste se za unošenje pigmenta u površinski sloj kože, stvarajući prirodne linije koje imitiraju dlačice obrva​​.

Feathering
“Feathering” je tehnika koja stvara fine linije slične perima, imitirajući prirodne dlake obrva. Ovaj termin naglašava delikatnost i preciznost postupka, omogućavajući izuzetno prirodan izgled obrva​​.

Microstroking i Hairstroking
Alternativni nazivi za ovu tehniku su “microstroking” i “hairstroking,” zbog sličnosti sa prirodnim dlakama. Ovi termini se često koriste da opišu fine linije koje se crtaju ručno, pružajući obrve sa prirodnim izgledom i teksturom.

3D i 6D Obrve
Moderni nazivi kao što su “3D obrve” i “6D obrve” naglašavaju složenost i detaljnost tehnike. Ovi termini označavaju različite stilove i tehnike koje se koriste za postizanje još realističnijih i trodimenzionalnih obrva. Na primer, “6D obrve” uključuju više slojeva i nijansi, stvarajući dubinu i prirodnu teksturu​.

Prednosti Japanskog Iscrtavanja Obrva

Prednosti microbladinga su višestruke. Pored estetske korekcije, ova tehnika je idealna za osobe koje imaju retke ili tanke obrve, kao i za one koje su izgubile obrve usled bolesti ili drugih razloga. Postupak se može prilagoditi različitim oblicima lica i bojama kose, što omogućava potpuno personalizovan pristup za svaku klijentkinju.

Japansko Iscrtavanje Obrva MicrobladingJapansko iscrtavanje obrva nudi mnoge prednosti koje mogu značajno poboljšati vaš svakodnevni život. Evo detaljnog pregleda glavnih prednosti:

 1. Manje Vremena za Svakodnevno Šminkanje
  Zamislite koliko vremena možete uštedeti kada više ne morate svakodnevno nanositi olovku za obrve ili senku. Japansko iscrtavanje obrva omogućava vam da se probudite s već oblikovanim, savršenim obrvama, štedeći vam dragocene minute svako jutro. Ovo je posebno korisno za one koji vode užurban stil života i žele da izgledaju besprekorno bez mnogo truda.
 2. Smanjenje Troškova
  Trajna šminka može biti dugoročno isplativa investicija. Manje novca potrošenog na proizvode za šminkanje obrva znači više sredstava za druge potrebe. Više nećete morati da kupujete olovke, gelove, senke i druge proizvode za oblikovanje obrva, što može značajno smanjiti vaše godišnje troškove za šminku.
 3. Savršene Obrve u Svakom Trenutku
  Bez obzira na to da li se bavite sportom, plivate, radite ili se odmarate, vaše obrve će uvek izgledati savršeno. Nema više brige o tome da li će se šminka razmazati ili nestati tokom dana. Ovo je posebno važno za aktivne osobe koje žele da izgledaju najbolje čak i tokom intenzivnih aktivnosti.
 4. Poboljšanje Samopouzdanja
  Savršeno oblikovane obrve mogu značajno poboljšati vaš izgled i samopouzdanje. Obrve igraju ključnu ulogu u okviru lica i mogu naglasiti vaše oči, dati licu simetriju i učiniti da izgledate mlađe. Japansko iscrtavanje obrva može vam pomoći da se osećate sigurnije i zadovoljnije svojim izgledom.
 5. Dugotrajni Rezultati
  Rezultati japanskog iscrtavanja obrva traju mesecima, pružajući vam dugotrajan, prirodan izgled obrva. U zavisnosti od tipa kože i načina nege, rezultati mogu trajati od 12 do 18 meseci, a povremeni tretmani održavanja mogu produžiti ovaj period. To znači da ćete uživati u savršenim obrvama bez potrebe za stalnim korekcijama.
 6. Bezbedan i Bezbolan Proces
  Proces japanskog iscrtavanja obrva je precizan i gotovo bezbolan zahvaljujući lokalnim anesteticima. Pigmenti korišćeni u ovoj tehnici su sigurni i hipoalergenski, smanjujući rizik od alergijskih reakcija. Stručnjaci se trude da svaka linija bude savršena, prilagođena vašem licu i tonu kože, kako bi rezultat bio što prirodniji.
 7. Prilagodljivost Promenama na Licu
  Jedna od najvećih prednosti microbladinga je to što, za razliku od tradicionalnih tetovaža, njegove boje vremenom blede. Ovo je posebno važno jer se sa vremenom menja fizionomija lica, što omogućava da se oblik obrva prilagodi promjenama koje dolaze sa starenjem. Promene na licu, kao što su smanjenje čvrstoće kože ili promjena položaja kostiju lica, mogu uticati na prirodni položaj obrva. Nije stalna priroda microbladinga omogućava vam da se prilagodite tim promjenama i po potrebi preoblikujete obrve kako bi uvek bile u harmoniji s trenutnim stanjem vašeg lica.

Kome je Namenjeno Japansko Iscrtavanje Obrva?

Microblading je posebno preporučljiv za one koji:

 • Nisu zadovoljni prirodnim oblikom ili gustinom svojih obrva: Ako imate retke, tanke ili nepravilne obrve, microblading može popuniti praznine i redefinisati oblik vaših obrva, dajući im prirodan i pun izgled.
 • Idealno za osobe koje imaju alopeciju: Japansko iscrtavanje obrva može transformisati vaš izgled i doneti vam samopouzdanje koje dolazi sa savršenim obrvama.
 • Alergični su na tradicionalne šminkerske proizvode: Ako imate alergijske reakcije na proizvode za šminkanje obrva, microblading je odlična alternativa jer koristi hipoalergenske pigmente.
 • Gubitak dlaka usled hemoterapije ili drugih medicinskih tretmana: Japansko iscrtavanje obrva može pomoći u vraćanju prirodnog izgleda obrva i povećanju samopouzdanja kod osoba koje su izgubile dlake zbog hemoterapije ili drugih tretmana.
 • Žele provesti manje vremena šminkajući se: Microblading vam omogućava da imate savršeno oblikovane obrve bez potrebe za svakodnevnim šminkanjem.
 • Traže dugotrajno, ali prirodno rešenje za svoj izgled: Rezultati microbladinga traju mesecima, pružajući vam dugotrajan, prirodan izgled obrva.

Microblading 3D obrve predstavljaju jednu od najinovativnijih beauty tretmana današnjice. Siguran je, brz i pruža zadivljujuće rezultate. Ako i vi želite bezbrižan, ali stilizovan izgled, microblading bi mogao biti rešenje za vas.

Želja za Savršenstvom

Svi mi želimo da se osećamo najbolje što možemo. Obrve igraju ključnu ulogu u tome kako se osećamo u vezi sa svojim izgledom. Savršene obrve mogu naglasiti vaše oči, dati vašem licu simetriju i učiniti da izgledate mlađe. Želja za savršenstvom nije površna – ona je deo brige o sebi i samopouzdanja koje dolazi s tim.

Snovi o Besprekornoj Lepoti

Sanjate o tome da se probudite s već oblikovanim, savršenim obrvama? Japansko iscrtavanje obrva može vam omogućiti upravo to. Bez potrebe za svakodnevnim šminkanjem, možete uštedeti vreme i energiju. Zamislite sve one dodatne minute koje možete posvetiti sebi, svojim hobijima, porodici ili karijeri.

Zabrinutost za Bezbednost i Prirodnost

Razumemo vašu zabrinutost za bezbednost i prirodnost tretmana. Pigmenti korišćeni u japanskom iscrtavanju obrva su sigurni i hipoalergenski. Proces je precizan i gotovo bezbolan zahvaljujući lokalnim anesteticima. Stručnjaci se trude da svaka linija bude savršena, prilagođena vašem licu i tonu kože, kako bi rezultat bio što prirodniji​​.

Proces Izvođenja Tretmana Japanskog Iscrtavanja Obrva

Izvođenje tretmana japanskog iscrtavanja obrva je umetnički i precizan proces koji zahteva stručnost i pažnju. Da bi se postigao najbolji mogući rezultat, procedura se obično sprovodi u nekoliko ključnih faza.

 1. Konsultacije i Planiranje
  Pre zakazivanja termina za microblading, važno je održati konsultacije sa tehničarom. To je prilika da izrazite svoje želje, razmotrite stil obrva koji preferirate i dobijete profesionalni savet o obliku koji najbolje odgovara vašem licu. Na konsultacijama je korisno pogledati portfolio tehničara kako biste videli pre i posle fotografije prethodnih klijenata, što može pomoći u određivanju stila obrva koji želite.
 2. Priprema i Dezinfekcija
  Na dan tretmana, izbegavajte nanošenje šminke i krema na područje obrva, jer to može ometati primenu pigmenata i povećati rizik od iritacije. Tehničar će koristiti medicinski alkohol ili sličan antiseptik da temeljno očisti područje obrva, čime se minimizira rizik od infekcije.
 3. Precizno Iscrtavanje Oblika Obrva
  Važno je da ste potpuno zadovoljni iscrtanim oblikom pre nego što tehničar počne sa pravim microbladingom. Ne ustručavajte se tražiti izmene ako oblik nije onakav kakav ste zamislili. Tehničar će koristiti tanku, obojenu olovku za precizno crtanje oblika obrva, što je kritičan korak jer služi kao vodič za nanošenje pigmenata.
 4. Nanošenje Lokalnog Anestetika
  Ako ste osetljivi na bol, obavestite svog tehničara. Oni mogu naneti snažniji lokalni anestetik ili vam dati malo više vremena da anestetik deluje. Uobičajeno je da se anestetik u gelu nanosi na područje obrva i ostavi da deluje oko 20 minuta pre početka microbladinga.
 5. Proces Microbladinga
  Budite mirni i opušteni tokom procesa. Držanje glave u stabilnom položaju pomaže tehničaru da precizno aplicira pigment. Tehničar koristi sterilnu microblading olovku sa malim iglama koje ručno uvode pigment u gornje slojeve kože, prateći prethodno iscrtane linije. Svaki potez se pažljivo izvodi da imitira prirodnu dlaku obrve.
 6. Završni Tretman i Nega
  Nakon završetka tretmana, važno je pratiti uputstva za negu koja vam tehničar da, kako biste izbegli infekciju i osigurali optimalno zarastanje. Tehničar će primeniti specijalnu kremu koja pomaže u smirivanju kože i promoviše proces isceljenja. Ova krema takođe može pomoći u održavanju pigmenta.

Faze Microbladinga: Korak po Korak

 1. Pripremne Konsultacije
  Upoznajte se sa tehničarom, diskutujte o svojim željama i pogledajte portfolio prethodnih radova.
 2. Higijenska Priprema
  Očistite područje obrva medicinskim alkoholom ili antiseptikom kako bi se minimizovao rizik od infekcije.
 3. Iscrtavanje Oblika
  Tehničar precizno crta oblik obrva olovkom, osiguravajući da ste potpuno zadovoljni pre početka tretmana.
 4. Lokalna Anestezija
  Nanošenje gela za anesteziju kako bi proces bio što udobniji.
 5. Nanošenje Pigmenta
  Sterilnim alatom, tehničar ručno nanosi pigment prateći iscrtane linije.
 6. Post-Tretmanska Nega
  Tehničar primenjuje kremu za smirenje kože i pruža uputstva za negu nakon tretana.

Dodatni saveti za negu nakon microblading tretmana

Zaštita od sunca i vode

Izbegavajte direktno izlaganje suncu i ne potapajte obrve u vodi nekoliko dana nakon tretmana. Takođe, izbegavajte piling ili nanošenje šminke na obrve tokom perioda isceljenja.

Neophodnost dodatnih sesija

U nekim slučajevima, može biti potrebno obaviti retuširanje nekoliko nedelja nakon prvog tretmana, kako bi se popunile eventualne neravnomerne površine i prilagodila boja. Da biste osigurali optimalan oporavak i izgled obrva, izbegavajte kreme za lice, hlorisanu vodu, i ekstremne fizičke aktivnosti. Često se zahteva najmanje jedna dodatna sesija nakon 4-8 nedelja za popravljanje forme i boje obrva, zavisno od tipa kože – bilo da je ona suva ili masna. Druga sesija pomaže da se pigment prilagodi i poboljša, a finalni izgled obrva obično traje do dve godine. Ako želite da produžite trajnost, možete planirati još jednu dopunu nakon godinu dana.

Proces zaceljivanja

Važno je razumeti kako se izgled obrva menja tokom procesa zaceljivanja. Prvih dana obrve mogu izgledati tamnije nego što je željeno, nakon čega mogu izgledati kao da su pigmenti nestali, posebno ako se pojave kraste koje je važno ne skidati ručno već dopustiti da otpadnu prirodno.

Nega Nakon Tretmana Puder ObrvaNakon nekoliko nedelja, obrve će se stabilizovati i poprimiti željeni izgled.

U našem salonu, tim iskusnih profesionalaca koristi najnovije tehnike i opremu kako bi vam pružio vrhunski tretman microbladinga. Posetite nas i doživite transformaciju koja će vam pružiti samopouzdanje i istaknuti vašu prirodnu lepotu.

Da li je Japansko Iscrtavanje Obrva za Vas?

Ako ste se ikada pitali kako bi vaše lice izgledalo s savršeno oblikovanim obrvama, japansko iscrtavanje može biti pravi izbor za vas. Bez obzira na to da li želite suptilnu promenu ili dramatičan efekat, stručnjaci će raditi s vama kako bi postigli izgled koji najbolje odgovara vašem stilu i željama.

Prvi Korak ka Vašim Savršenim Obrvama

Započnite svoje putovanje ka savršenim obrvama danas. Razmislite o tome kako bi japansko iscrtavanje obrva moglo promeniti vaš svakodnevni život i unaprediti vaše samopouzdanje. Konsultujte se sa stručnjacima i saznajte više o ovom tretmanu koji je osvojio srca mnogih širom sveta. Vaše savršene obrve su na dohvat ruke – napravite prvi korak ka svom novom, poboljšanom izgledu!

Proverite slobodne termine i aktuelne promotivne ponude

Istražite našu ponudu tretmana i rezervišite termin online ili nas kontaktirajte telefonom na 067 715 74 69. Naša platforma vam omogućava jednostavno i brzo planiranje poseta u vreme koje vama odgovara.