Trajna šminka obrva – Sve Što Treba da Znate o Različitim Metodama i Tehnikama

U današnjem svetu, postoji mnogo vrsta trajne šminke, ali trajna šminka obrva i dalje zauzima centralno mesto među popularnim izborima. Međutim, zaranjanje u svet tetoviranja obrva može brzo postati zbunjujuće s obzirom na različite termine poput ombre obrva, pudera za obrve, mikroblejdinga, 3D obrva, i tetoviranja obrva različitim tehnikama – šta sve ovi pojmovi zapravo znače?

Ovaj članak pruža pregled svega što trebate znati, bilo da ste samo znatiželjni o tetoviranju obrva, planirate da tetovirate svoje obrve, ili ste negde između.

Sadržaj

Šta je Trajna Šminka Obrva?

Trajna šminka, uključujući i tetoviranje obrva, uživa u sve većoj popularnosti iz godine u godinu, a tehnike se neprestano razvijaju pružajući sve bolje i prirodnije rezultate. Tetoviranje obrva podrazumeva upravo to – tetoviranje obrva kako bi postale gušće i definisanije. Postoji nekoliko metoda tetoviranja obrva, zavisno od vaših preferencija i željenog rezultata.

Zašto Tetovirati Obrve?

Žene (i muškarci!) se odlučuju za tetoviranje obrva kako bi postigli stalni, savršeni oblik. Ovo omogućava da svakog dana imamo simetričnije obrve. To je posebno praktično kada, na primer, plivamo ili jednostavno nemamo energije svako jutro da se bavimo našim obrvama. Popunjene, tamne obrve bez šminke štede vreme i novac, i pružaju novi nivo samopouzdanja.

Kako Funcioniše Tetovirane Obrve?

Tetoviranje obrva je oblik tetoviranja gde se boja (posebno dizajnirana za lice) ubrizgava ispod kože i postepeno bledi, nestajući potpuno za otprilike 2-3 godine. Prednost ove tehnike u odnosu na klasično tetoviranje je to što tetovaža bledi. Kako se lice vremenom menja, obrasci obrva koji su danas idealni možda neće biti takvi za nekoliko godina.

Različite Metode i Tehnike

Mnogi koji pružaju ovu vrstu tretmana specijalizovani su za različite tehnike. Neki se odlučuju za kombinovanje prednosti različitih metoda kako bi kreirali svoje jedinstvene pristupe. Upoznavanjem sa osnovnim principima možete dobiti dobar pregled šta je sve moguće s ovim tretmanom.

Metode Tetoviranja Obrva

 • MICROBLADING je metoda koja pruža prirodan izgled obrva stvaranjem tankih linija sličnih prirodnim dlačicama obrva. Ova tehnika ne prodire tako duboko kao tradicionalne tetovaže, pa rezultat ne traje toliko dugo.
 • 3D OBRVE mogu se kreirati različitim alatima i zapravo su više rezultat nego metoda. Često se koristi mikroblejding za postizanje rezultata 3D obrva.
 • PUDER OBRVE podrazumevaju popunjavanje i dodavanje boje određenim delovima obrva, čime se dobijaju gušće obrve.
 • OMBRE OBRVE: Ova metoda počinje svetlijom bojom na unutrašnjem rubu obrva i postepeno prelazi u tamniju boju na spoljnom rubu. Originalno je to bila tehnika šminkanja, ali se sada koristi i u tetoviranju.

Tehnike Tetoviranja Obrva

 • TRADICIONALNA RUČNA TEHNIKA: Ova tehnika je vrlo slična tradicionalnom tetoviranju. Osoba koja vrši tretman ručno nanosi boju.
 • MAŠINSKA TEHNIKA: Ovde se koristi električni uređaj koji visokom brzinom uvodi iglu u kožu više puta.

Često Postavljana Pitanja

 • Da li treba obrijati obrve pre tretmana? Ne, možete zadržati svoje obrve.
 • Mogu li se vratiti normalnim aktivnostima nakon tretmana? Izbegavajte intenzivne vežbe i jaku sunčevu svetlost nedelju dana nakon tretmana.
 • Da li tetoviranje obrva zaustavlja prirodni rast dlaka? Ne! Tetoviranje obrva ne bi trebalo imati nikakav uticaj na prirodni rast dlaka.
 • Izbor forme i boje Nema unapred određenih pravila o tome koje obrve trebate izabrati. Svako je jedinstven, i tretman se prilagođava svakom klijentu.
 • Ko Može Dobiti Tetovirane Obrve? Gotovo svako može dobiti tetovirane obrve, osim ako ste trudni ili dojite. Nedelju dana pre tetoviranja obrva izbegavajte sunčanje i intenzivnije tretmane lica.

Bilo da razmišljate o tetoviranju obrva ili ne, bilo da želite prirodniji izgled, savršeno definisane obrve, ili nešto između, samo vi znate šta želite i ko želite biti. Učinite ono što je pravo za vas i vaš stil!